Składniki:
Przepis na 12-15 sztuk
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru białego lub brązowego
- 3-4 łyżki naturalnego kakao
- 1 jajko
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka jogurtu naturalnego lub maślanki
- cukier puder do posypania
Połączyć suche składniki, w drugiej misce połączyć mokre składniki, następnie wlać do suchych i wymieszać łyżką lub krótko mikserem, tylko do połączenia składników. Gotową masę nałożyć do papilotek do 3/4 wysokości, piec w nagrzanym do 180 st C piekarniku, 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzić na kratce, gdy trochę ostygną posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Smacznego :)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz