wtorek, 25 września 2012

Ekspresowe muffinki czekoladowe



Składniki:
Przepis na 12-15 sztuk
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru białego lub brązowego
  • 3-4 łyżki naturalnego kakao
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego lub maślanki
  • cukier puder do posypania
     Połączyć suche składniki, w drugiej misce połączyć mokre składniki, następnie wlać do suchych i wymieszać  łyżką lub krótko mikserem, tylko do połączenia składników. Gotową masę nałożyć do papilotek do 3/4 wysokości, piec w nagrzanym do 180 st C piekarniku, 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzić na kratce, gdy trochę ostygną posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz